Giveaway Mesra Idea

>> Tuesday, August 30, 2011

**STICKY POST. For latest post, please scroll down.**


Yay! Ini giveaway pertama untuk blog ini.
Tujuannya untuk minta tolong rakan-rakan blogger hebahkan kewujudan blog Mesra Idea, dan sambil-sambil itu saya nak cuba kumpul wishlist rakan-rakan semua.

Bila? Mulai hari ini hingga tarikh akhirnya 30 Ogos 2011.

Hadiahnya? RM50 'duit raya' menerusi cabutan bertuah.

Caranya?
1. Tulis satu post mengenai giveaway ini.
2. Dalam post itu, tulis wishlist anda, iaitu sekurang-kurangnya satu produk yang tiada di pasaran tapi anda mahu atau harap akan ada. Lebih pun boleh, tapi maksimum tiga. Contoh saya berikan di bawah.
3. Dalam post tu mesti ada banner dan link ke post ini. Boleh copy paste code ini:

4. Letak banner giveaway ini (dengan link ke sini) di sidebar blog anda.
5. Tinggalkan komen dan link di post ini.
6. Selepas tarikh akhir, saya akan guna random.org untuk buat cabutan bertuah. Pemenang yang diumumkan diminta e-mel nombor akaun untuk saya transfer hadian duit raya.

OK, pertama sekali saya nak tudung turki macam yang ada di pasaran Malaysia tahun 90-an dulu supaya ada balik. Kain jenis yang agak tebal tapi taklah panas pun, senang dibentuk, dan mudah dijaga - tak perlu gosok sangat, kalau kesan lipatan jelas sangat baru kena gosok. Siapa masih simpan tudung jenis ini? Zaman sekarang bila disebut tudung turki, lain fabriknya. Lebih nipis dan lembut. Entahlah, saya masih lebih suka yang dulu tu. Tie Rack pernah keluarkan skaf empat segi yang kainnya lebih kurang tudung turki yang saya maksudkan, tapi lepas tu dah dihentikan. Saya cuma sempat beli dua.

Yang kedua pula, saya mahu ada sejenis alat elektronik kecil yang boleh ditempek pada mana-mana barang yang selalu hilang, dan bila dia hilang kta boleh tekan alat lain yang sekaan 'remote' dia atau transmitter, supaya alat tu berbunyi dan supaya kita senang nak cari. Seolah-olah macam kita nak cari handphone, kita ring je, kan senang. Atau pun macam alarm kereta kita yang kita tekan boleh bunyi dari jauh. Saya rasa alat ni boleh sangat dibuat, cuma dari segi harga tak taulah macam mana. Kalau mahal sangat, mungkin jadi tak praktikal pula. Saiz pun mesti betul-betul kecil. Sekarang ni saya dah misplace jam tangan, entah ke mana perginya...

Dua contoh ni memang betul-betul saya punya wishlist, bukan suka-suka nak buat contoh. Anda pula bagaimana? Satu cara untuk generate idea ni ialah dengan menghabiskan ayat ini: Kan best kalau ada .... Jangan pula letak benda yang tak logik, macam nak mesin rentas masa (time travel) ke, atau pintu suka hati Doraemon.

OK, tulis sekarang! Beritahu saya wishlist yang menarik!

22 comments:

Siti August 11, 2011 at 3:09 PM  

Testing. Betul ke tak boleh tinggal komen?

Niza Dekja August 11, 2011 at 8:49 PM  

kakngah punya wishlist yang kedua tu niza pun penah terfikir :P cuma, kalo 'remote' sensor tu pun misplace, camne pulak :P

Joel Leslie August 14, 2011 at 4:13 PM  

Okay, saya nak join GA sy best ni :)

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

harap-harap dpt menang :) Amen.

thanks :D

::NureeN:: August 14, 2011 at 9:14 PM  

join

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

نور افيره August 14, 2011 at 11:09 PM  

join ^^

http://belogini-sayapunya.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

The Giveawaystuff August 15, 2011 at 2:41 PM  

slm...wa join
http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

Mama Syima August 15, 2011 at 3:50 PM  

Join!

http://contestngamamakyra.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

tiefazatie August 16, 2011 at 10:16 AM  

salam sis!ifajoin!

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

tq yaa!

♥♥azatiesayang ♥♥ August 16, 2011 at 10:56 AM  

salam.K.atie join

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

Email:azatie_sayang7071@yahoo.com.my

Fadzillah Kamarudin August 16, 2011 at 12:58 PM  

saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

CikMisi August 20, 2011 at 1:04 AM  

JOIN

http://contest-ga-ld-by-cikmisi.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

id follower : Cik Misi

tQ

Cik Rose Cute August 20, 2011 at 6:31 AM  

join....

Id Cik Rose Cute

Email: che_rosliza78@yahoo.com

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

cikpuanhady August 22, 2011 at 8:02 AM  

salam..me join..

id : cikpuanhady

emel : sz_ishak@yahoo.com

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

thanks..

ummu huraiyah August 22, 2011 at 12:18 PM  

nk join

http://contest-raudhoh.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

miraedo92 August 23, 2011 at 2:26 PM  

j0in jgak!

http://miraedo92.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

Nida August 25, 2011 at 7:44 AM  

Salam Ramadan..

Nida turut serta, moga ada rezeki buat keluarga..ameeeeeeennnn

http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

id follower: Nida

tq:)

IntaNBerliaN August 25, 2011 at 11:56 AM  

Ibu Alisha dah join..

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

TQVM

seputihsalju August 26, 2011 at 3:12 PM  

join

http://karimahabdhamid.blogspot.com/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

tq

hartini ♥ August 27, 2011 at 3:24 PM  

salam. saya join. (:

http://hartnycupcakes.blogspot.com/2011/08/di-alam-ribena-3.html

ayulestari_aishiteru August 30, 2011 at 7:26 PM  

Ayuu nak serta Kenn diri. belum tamat Lagi tarikh diaa (;
mintakMintak adalah jodoh tuu !


http://www.ayulestariaishiteru.co.cc/2011/08/giveaway-mesra-idea.html

SyUhAdA September 18, 2011 at 2:24 PM  

syu join..

http://syu90contest.blogspot.com/2011/09/giveaway-mesra-idea.html

tQ~

Post a Comment

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP